Asculta RADIO GREU DE DIFUZAT dand click pe ACEST LINK !
Pentru cei ce au nevoie de studio pt inregistrari,etc, va sfatuim sa apelati la Diamond Studio

luni, 10 ianuarie 2011

Sa ne mai reamintim de veterani: Da Hood Justice

-Da Hood (Justice) este o trupă românească de hip-hop formată in anul 1993.
Proiectul Da Hood Justice a luat ființă la sfarșitul anului 1993, cu sprijinul echipei "Hip-Hop Radio Show" de la Radio Nova 22, cei care i-au pus la dispoziție lui Nai'gh'Ba, Andrei Vulpescu, primele negative. Debutul oficial al trupei, formata la acea vreme din Nai'gh'Ba și Sorty Shit Stain, a avut loc la 14 aprilie 1994 la Disco Calyse, în cadrul celui de-al treilea concert de Hip-Hop organizat de Francis Rebelu (Panterele Negre). Imediat după show-ul de debut, trupa s-a completat cu Sub Zero (aka Phane Buton).

- După seria Rap Attack și tot felul de baluri prin liceele Capitalei, Shorty s-a retras locul său fiind luat, la începutul anului 1995, de Stoe Toxxic - recomandat de băieții de la R.A.C.L.A. Prima piesă editată vreodată sub titulatura Da Hood Justice a fost "Asta-i viața noastra", piesă care a fost inregistrată in studioul Radio Total. Piesa a aparut pe o compilație editată de Amma Studio. După formarea Sindicatului RANS, Da Hood Justice semnează primul contract pentru 3 ani și 3 albume cu Cat Music/ Media Services, albumul de debut aparând în iunie 1997, intitulat "Judecata de după". Primul extras pe single de pe acest album, "Niquaganxta" ocupă prima poziție a topului emisiunii "Black Friday" de la Radio 21, timp de 4 săptămâni. În același timp, piesa "Da Hood Squad" beneficiază de o filmare, gen videoclip, realizată la TVR2. Doi ani mai târziu, mai precis la începutul anului 1999, apare maxi-single-ul "Sfârșit de mileniu", piesa aducând trupei un prim video-clip filmat la TVR pentru emisiunea "Veni, Video, Vici". "Sfârșit de mileniu" înseamnă prezența trupei la emisiuni de succes de la Antena 1 si Prima TV. Spre sfârșitul anului 1999 se lansează albumul "Direct din Unda'ground" și un prim hit - "Numa’ una", al cărei videoclip - ca și celelalte de altfel -, este realizat "fără știrea producătorului". Piesa se bucură de succes, iar trupa concertează la cele mai importante evenimente de gen din țara. Urmează "Supersonic" și "Când vin la microfon", piese incluse pe albumul "Născut pentru asta", editat in vara anului 2001. După terminarea contractului cu Cat Music, Da Hood Justice intră pe "filiera" independentă alături de labelul Urban Records, însă rezultatele nu sunt cele scontate, prima apariție a unei piese Da Hood (anul 2004 aduce si scurtarea numelui) fiind pe compilația "Proiectul Verde", editata in 2004 de Roton.

- In condițiile unei stagnări pe "filiera" independentă, Nai'gh'Ba și Stoe Toxxic simt nevoia unei schimbari. Ea vine dupa o discuție cu Beavis (tobarul trupei Ab4) care propune o variantă live DA HOOD. Imediat sunt cooptați Gabi "Printzu" (ex basist Sport Sangeros III) si Marius "Zulu" (ex chitarist Nitro), ulterior componența fiind definitivata cu Dj Sonia si Lucky (keyboards). După semnarea contractului cu Roton, Da Hood intră în studio pentru conceperea primului album în această formula extinsă. Albumul se numește "Secretul din grădină" și conține 15 track-uri, fiind realizat și inregistrat in studioul lui Bazooka (Mandinga).

- Actuala componenta a trupei Da Hood este: Nai’gh’Ba si Stoe Toxxic – MC, Gabi "Printzu" (bass), Marius "Zulu" (chitara), Kani (tobe), DJ Sonia și Cristina (keys & backing vocals). În actuala componența Da Hood a beneficiat de două videoclipuri: "La Vama Veche" si "Mereu (liber)".

DISCOGRAFIE:
- Aprilie 1997 > Judecata de după
- Martie 1999 > Sfârșit de mileniu
- Iunie 1999 > Direct din Unda'ground
- Iunie 2001 > Născut pentru asta
- Decembrie 2005 > Secretul din grădină

Desigur,toate melodiile lor le poti auzi la RADIO GREU DE DIFUZAT !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comenteaza: